SUPPORT 0727.030.090
Buchete trandafiri Ro
Livrare gratuita oriunde
in Bucuresti in 2-4 ore
Comanda astazi pentru
livrare gratuita luni!
Produsul a fost adaugat in cos

In continuare, poti sa comanzi si alte produse sau poti sa mergi la casa pentru a finaliza comanda.

Inapoi la cumparaturi Vezi cosul

Ce emotie exprima culoarea trandafirilor?

Trandafirii sunt in topul florilor pe care barbatii le prefera pentru a le oferi iubitelor, mamelor sau prietenelor. Orice femeie este incantata atunci cand primeste trandafiri, indiferent daca este vorba de un buchet de 101 de flori sau de un singur fir de trandafir.

De ce este trandafirul atat de indragit de femei?

Trandafirul este cea mai veche floare cultivata de om. Dovada stau fosilele care arata ca trandafirii sunt vechi de peste 35 milioane de ani! Exista peste 150 de specii cunoscute din genul Rosa si mii de soiuri. Majoritatea speciilor vin din Asia, dar si din Europa, America de Nord si nord-vestul Africii. Trandafirii au fost folositi pentru prima oara in gradinile asiatice, cu 5000 de ani in urma, ceea ce le face sa fie cele mai vechi flori cultivate.

Trandafirii – florile preferate pentru ceremonii

Trandafirii au avut un rol important si in Roma si Egiptul Antic. Erau cultivati intensiv, iar petalele de trandafiri erau aruncate in aer la ceremonii diverse, folosite pentru a decora apartamentele regale, in scopuri medicinale sau pentru a produce parfumuri fine. Expresia "a vorbi sub trandafir" desemna impartatirea unui secret. Daca la antici ghirlandele de trandafiri erau obligatorii in cadrul ceremoniilor, primii crestini au vazut trandafirii ca pe un semn al paganismului si al desfraului.

Exprima-ti sentimentele prin culorile trandafirilor!

Desi au avut faima proasta in primii ani ai crestinismului, trandafirii devin treptat simbol al luxului, al dragostei si, cu siguranta, si al romantismului. Culoarea lor exprima sentimentele celui ce le ofera:

  • Trandafirul rosu inseamna dragoste si pasiune, emotii profunde, dorinta, admiratie, dar si regret.
  • Trandafirul roz inseamna gratitudine si admiratie, apreciere si veselie, inocenta, dragoste incipienta. Un buchet de trandafiri roz este o modalitate minunata de a spune "multumesc".
  • Trandafirul galben: prietenie si veselie, dragoste platonica, felicitari, apreciere.
  • Trandafirul alb: puritate si spiritualiate. Se pot oferi la o nunta, pentru a ura mirilor fericire pura.
  • Trandafirul portocaliu: entuziasm si energie.
  • Trandafirul mov deschis incantare si fascinatie, dragoste la prima vedere, atractie.
Etichete: semnificatie
Buchete si aranjamente cu trandafiri care s-ar putea sa-ti placa: