SUPPORT 0727.030.090
Buchete trandafiri Ro
Livrare gratuita oriunde
in Bucuresti in 2-4 ore
Comanda pana la ora 17:00
pentru livrare gratuita astazi!
Produsul a fost adaugat in cos

In continuare, poti sa comanzi si alte produse sau poti sa mergi la casa pentru a finaliza comanda.

Inapoi la cumparaturi Vezi cosul

Cum pastrezi trandafirii proaspeti cat mai mult timp?

Trandafirii se numara in mod categoric printre cele mai populare alegeri indiferent de ocazie, asa ca este firesc sa ne dorim cu totii sa stim cum putem avea grija de ei pentru a rezista cat mai bine si pentru cat mai mult timp. La cat de frumoase sunt buchetele de trandafiri este si pacat sa nu profitam din plin de frumusetea si mireasma lor zile in sir.

Cum ingrijim trandafirii taiati?

  1. Nu este exclus ca la florarie sa le adauge anumite substante speciale, un soi de "steroizi" pentru flori, care determina ca acestea sa se pastreaza mai bine. Avand in vedere anotimpul in care ne aflam este foarte probabil, ca dupa ce i-ati primit, in mai putin de o zi sa se ofileasca. Sunt tinuti afara in frig, iar atunci cand ii bagi in casa, de la diferenta de temperatura se ofilesc imediat. Am tot auzit de persoane care s-au suparat de atat de multe ori ca li s-au vestejit rapid buchetele de trandafiri incat parca nici nu si-ar mai fi dorit sa primeasca vreodata.
  2. Cel mai bine este sa depozitezi vaza cu trandafiri intr-un loc racoros. Aceasta mutare va mentine florile proaspete mai mult timp. Ai putea chiar sa bagi trandafirii in frigider pe timpul noptii sau sa ii pui din cand in cand in apa rece.
  3. Daca pachetul include si un ingrasamant pentru flori, pune-l in apa sau, daca nu, foloseste un alt ingrasamant pentru flori taiate.
  4. Una dintre metodele de pastrare a trandafirilor proaspeti este sa ii pozitionezi vaza intr-un loc in care este umiditate scazuta si in care sunt feriti de lumina directa a soarelui. Acest lucru va preveni uscarea timpurile a florilor.
  5. Taie cativa centimetri din partea inferioara a firului de trandafir pentru ca acesta sa se poata hidrata bine. Poti taia chiar zilnic cate putin din tulpina pentru a-i prelungi astfel perioada de viata. Taieturile proaspete, in unghi de 45 de grade, mentin culorile trandafirilor mai vii, pentru mai mult timp.
  6. Daca trandafirii dau deja semne de "oboseala" cand ii pui in vaza, dupa taierea coditelor in modul expus mai sus, scufunda-le pentru 3-4 secunde in apa fiarta si apoi pune-i in vaza cu apa calduta (la temperatura camerei).
  7. Indeparteaza mereu ambalajul, inainte sa introduci buchetul de trandafiri in apa. Chiar daca ambalajul ti se pare frumos si decorativ, vopseaua si compusii chimici care intra in compozitia acestuia se dizolva in apa florilor si dauneaza foarte tare acestora.
  8. Pune in vaza cu apa pentru trandafiri un amestec de parti egale de suc proaspat stors de lamaie si apa.
Etichete: ingrijire
Buchete si aranjamente cu trandafiri care s-ar putea sa-ti placa: