SUPPORT 0727.030.090
Buchete trandafiri Ro
Livrare gratuita oriunde
in Bucuresti in 2-4 ore
Comanda astazi pentru
livrare gratuita luni!
Produsul a fost adaugat in cos

In continuare, poti sa comanzi si alte produse sau poti sa mergi la casa pentru a finaliza comanda.

Inapoi la cumparaturi Vezi cosul

Cand si cum se planteaza trandafirii?

Anotimpul ideal pentru plantarea trandafirilor este cu siguranta toamna. Daca plantezi trandafirii din timp, te vei putea bucura de ei infloriti pe timpul verii. Asta se va intampla deoarece peste iarna se adapteaza la noul sol si se inradacineaza mai bine.

Trandafirii cu radacini nude se planteaza atunci cand acestia se afla in repaus vegetativ, adica fie la sfarsitul toamnei (spre octombrie-noiembrie), sau la inceputul primaverii, in martie-aprilie.

Sa vedem cum se desfasoara acest proces mai pe larg.

Unde plantez trandafirii?

Trandafirii sunt niste flori carora le place mult soare. Asa ei vor creste mai vigurosi si vor inflori mai frumos daca locul ales este insorit si aerisit. Trebuie sa aiba o expunere de minimum 5 ore de soare direct pe zi, spre sud-est sau sud-vest. Daca vei planta un trandafir intr-un loc cu mai putin de 4-5 ore de soare pe zi, acesta nu se va putea dezvolta si ori va produce foarte putine flori, ori nu va face chiar deloc.

Evita locurile in care in timpul ploilor pamantul ramane imbibat cu apa mai multe zile. Daca un trandafir sta mai mult timp intr-un sol imbibat cu apa, radacinile lui vor incepe sa putrezeasca.

Cum trebuie plantati trandafirii?

Inainte de plantare, scurteaza ramurile butasului la 4-5 muguri. Daca pamantul este intelenit, sapa gropi cat mai mari, de 40x40x40 cm. Pentru a asimila cat mai bine substantele nutritive, este necesar ca radacinile sa faca o priza buna cu solul. Pentru asta, pregateste o mocirla dintr-un amestec de apa si pamant, de consistenta smantanii, in care introduci radacinile trandafirului, astfel incat sa se murdareasca foarte bine.

Aseaza cu grija radacinile in groapa, desfacandu-le bine (foarte important este ca altoiul sa fie la nivelul solului, iar in zonele foarte reci la 2-3 cm sub nivelul solului), apoi umple groapa cu pamant si ataseaza bine locul, pentru a elimina eventualele pungi de aer. Uda din abundenta (cu minimum 10 litri de apa). Daca nu ploua, in primele doua saptamani, trandafirul trebuie udat bine cam o data la 3-4 zile.

Plantarea trandafirilor

Nu planta trandafirii intr-un loc in care au existat alti trandafiri inainte, fara sa schimbi solul macar la o adancime de 30 cm si pe o arie de 60 cm.

Distanta de plantare este de minimum 50 cm pentru trandafirii cu floare mare si trandafirii cu flori grupate. Trandafirii urcatori au nevoie de un spatiu de 1,5-3 m, iar trandafirii plangatori si pomisori se planteaza la o distanta de minim 1 m.

Trandafirii urcatori pot fi plantati langa un perete, zid, gard sau suport special. in cazul in care ii plantam langa perete, ii vom plasa la o distanta de 20 cm de acesta, intr-o pozitie oblica, cu radacinile orientate in directia opusa peretelui.

In cazul trandafirilor plangatori si pomisorilor, este nevoie sa le asiguri un sistem de sustinere, de preferinta o tija metalica inalta pana la ultima grefa de pe tulpina (pana unde incep ramurile). Pentru a nu deteriora radacinile, tija trebuie fixata in pamant inainte de plantarea trandafirului.

Etichete: ingrijire
Buchete si aranjamente cu trandafiri care s-ar putea sa-ti placa: